علمــــــــــــــدار

شهـــــدا پرواز کــــــردند بیاییم پریدن را تمرین کنیم

علمــــــــــــــدار

شهـــــدا پرواز کــــــردند بیاییم پریدن را تمرین کنیم

ماهیت بانک چیست؟

بانک، معادل فارسی ندارد. گویا کسی جرات ندارد این کلمه ی مقدس را ترجمه کند. در زبان های دیگر هم ترجمه نکرده اند.....

منبع :www.botshekan.com


ماهیت بانک چیست؟

بانک، معادل فارسی ندارد. گویا کسی جرات ندارد این کلمه ی مقدس را ترجمه کند. در زبان های دیگر هم ترجمه نکرده اند. یک تحقیق ساده از نرم افزار های مترجم نتیجه ای عجیب به من داد.

بانک در حداقل هفتاد زبان اصلی دنیا “بانک” است. گویی تقدس کلمه بانک برای خدایی شیطان پول لازم است. حتی زبان هایی که تعصب دارند اصطلاحات را به زبان خود برگردان کنند، در این کلمه سکوت کرده اند.

فرهنگسرای فارسی هم در مقابل کلمه ای که به طور میانگین، هر روز 200 بار از صدا و سیما اعلام میشود و به طور میانگین هر شهروند روزی 50 بار تابلوی آن را ملاحظه میکند، سکوت کرده اند.

ریشه ی کلمه ی بانک در رباست. یهودیانی که از قرن 18 در ایتالیا شغلشان ربا دادن بود، میزهایی داشتند که با میزهای دیگر متفاوت بود. ساخت این میزها طوری بود که امکانات لازم برای گردش مالی ربا را مهیا میکرد. این میزها اصطلاحا “بنک” نامیده میشد.

به مرور و با پیشرفت رباخواران یهودی، مغازه هایی برای این کار تاسیس کردند و آنها را بانک نامیدند. به مرور بانک مرکزی تاسیس شد و کارکردهای بانک گسترش یافت.

با توجه به ریشه ی تاریخی کلمه ی بانک ، معادل فارسی کلمه بانک را پیشنهاد دهید.

معادل فارسی بانک،  به صدا و سیما که روزانه به طور متوسط 200 بار از کلمه ی غیرفارسی بانک استفاده میکند پیشنهاد میشود.

بانک مرکزی و زیرمجموعه هایش با سیستم هرمی، نتایج کار مردم را میبلعند. ربا در اکثر معاملات نفوذ کرده و هیچ معامله ای بدون محاسبه ی زمان بندی ربوی آن ممکن نیست.

بانک های جدید هر روز در بهترین مناطق شهر و روستا افتتاح میشوند. گویا نیاز ضروری جامعه اند و باید اضافه شوند. نیمی از تبلیغات رسانه ها به ربا (سود!) و ابتکارات بانک ها اختصاص پیدا کرده و هر روز بیشتر میشود. قرعه کشی و نزول که از محرمات مسلم الهی ست هر روز از طرف بانک ها تبلیغ میشود.

حضرت آیت الله جوادی آملی، مفسر برجسته قرآن کریم در مورد آیه شریف « الَّذِینَ یَأْکُلُونَ الرِّبَا لَا یَقُومُونَ إِلَّا کَمَا یَقُومُ الَّذِی یَتَخَبَّطُهُ الشَّیْطَانُ مِنَ الْمَسِّ»، میفرمایند: رباخوار مخبط و جن‌زده است، گاه انسان بعضی از بیماری‌ها را دیوانگی خطاب می‌کند، اگر کسی جن‌زده باشد کار او عاقلانه نیست، رباخوار، رباگیر و بانک ربوی که به بهانه صورت‌سازی فاکتورها معاملات ربوی رد و بدل می‌کنند، صورت ربای آنان در قبر و قیامت ظاهر خواهد شد، ربا را باید به قرض‌الحسنه تبدیل کرد، ربا باعث سقوط اقتصاد یک ملت است، بانک‌های ربوی از ضعف شروع می‌کنند و بعد وضع‌شان خوب می‌شود و اما در نهایت به محاق می‌افتند « یَمْحَقُ اللَّـهُ الرِّبَا وَیُرْبِی الصَّدَقَاتِ»، یک وقت است کسی ورزشکار است و بدن او متناسب رشد می‌کند این نمو نام دارد، یک وقت انسان در سن نمو نیست اما در اثر چربی زیاد چاق می‌شود و وزن زیاد پیدا می‌کند این چاقی است و باید علاج کرد، قسم سوم این است که کسی را زنبور می‌گزد و ورم می‌کند، این آماس است، کسی که آماس و ورم دارد مرض است، نه چاقی است و نه فربهی، حقیقت ربا و بانک‌های ربوی آماس است، کسی خواهان حفظ هویت خود است طرف ربا نرود.”

امام خمینی در صحیفه امام، جلد 7 صفحه 1 : ربا در اسلام حرام است؛ …. کسی که ربا بخورد، ربا بگیرد …. جنگ با خدا می کند!…. سیستم بانکی باید عوض بشود. وما  امیدواریم که با همت همه کارمندان این طور مسایل حل بشود .اگر این مسایل حل نشود و فرهنگ ما همچنان همان فرهنگ باشد ، من خوف این دارم که شکستی به ما وارد بشود که دیگر جبران نتوانیم بکنیم.

  • سید مجتبی علمدار

نظرات  (۱)

سلام، وبلاگ خوبی دارید.واقعا وبلاگ تکی داری! دوست دارم به عنوان یه کارشناس نظرتو در مورد وبلاگم بدونم
ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی